חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אבו אל היג'א ואח' נ' הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום קריות
3448-04-13
3.7.2014
בפני :
לובנה שלאעטה חלאילה

- נגד -
:
אלמאזה אבו אל היג'א
:
1. הכשרת היישוב חב' לביטוח בע"מ (המודיעה/נתבעת שכנגד)
2. חתו (ראאף) ופיק דיאב (נתבע שכנגד)
3. אחמד עלי עואד (תובע שכנגד)

פסק-דין

פסק דין

עסקינן בשתי תביעות שהדיון בהן אוחד ועניינן נזקים שנגרמו לצדדים עקב תאונת דרכים שאירעה ביום 20.2.13.

בעקבות התאונה נגרמו נזקים לשלושה רכבים שונים : רכב מסוג מזדה, מ.ר. 5824336 הנמצא בבעלותה של גב' אלמאזה אבו אלהיג'א, משאית וולבו , מ.ר. 2287550 הנמצאת בבעלותה של חברת מנופי טמרה בע"מ ואשר היתה נהוגה בזמן התאונה ע"י חתו (ראאף) ופיק דיאב, ורכב מסוג סיטרואן, אשר היה נהוג ע"י אחמד עלי עואד ונטען כי הוא נמצא בבעלותו.

התאונה הולידה מספר תביעות. תביעתה של גב' אבו אלהיג'א (התובעת בתביעה העיקרית שבכותרת), תביעה של מנופי טמרה בע"מ (בתא"מ 3022-07-13), תביעה שכנגד של אחמד עואד (במסגרת התביעה העיקרית) והודעת צד ג' של הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ (שהוגשה במסגרת התביעה העיקרית).

המחלוקת העיקרית נסובה סביב נסיבות אירוע התאונה והאחריות להתרחשותה, והיא התגלעה בין נהג המשאית ונהג הסיטרואן, שכן אין מחלוקת כי בזמנים הרלוונטיים לתאונה המזדה היתה במצב של חנייה.

הצדדים הסמיכו את ביהמ"ש לפסוק במחלוקת על דרך הפשרה, לפי סע' 79א' לחוק בתי המשפט, התשמ"ד – 1984.

לאחר שעיינתי היטב בכתבי הטענות של הצדדים, בתמונות הנזק ובתמונות שצולמו בזירת התאונה, לאחר ששמעתי את העדים (כולל עד מומחה) והתרשמתי מעדותם באופן בלתי אמצעי, לאחר שבחנתי את שאלת הנזק בתביעות השונות ולסילוק כל התביעות שהוגשו, אני פוסקת כדלקמן:

תא"מ 3448-04-13

1.מר עלי אחמד עואד, הנתבע 3, ישלם לתובעת סך של 15,500 ₪, בצירוף הצמדה מיום התאונה. בנוסף, ישלם לה את האגרה ששולמה + שכ"ט עו"ד בסך של 1,800 ₪ (כולל).

2.התביעה נגד הנתבעים 1 ו-2 נדחית. הנתבע 3/התובע שכנגד ישלם לנתבעים 1 ו- 2 את האגרה ששולמה עם הגשת הודעת צד ג', הוצאות העד המומחה בסך של 400 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 1,000 ₪ (סכום שכה"ט נפסק בשים לב לסכום שנפסק בתביעה המקבילה).

3.הודעת צד ג' והתביעה שכנגד נדחות בזאת.

תא"מ 3022-07-13

אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעת סך של 18,000 ₪, בצירוף הצמדה מיום התאונה. בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת את המחצית הראשונה של האגרה + שכ"ט עו"ד בסך של 1,500 ₪ (כולל).

בתביעה זו, ניתן פטור מתשלום המחצית השנייה של האגרה.

הסכומים שנפסקו ישולמו תוך 30 ימים, שאם לא כן ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

המזכירות תסגור את שני התיקים ותבטל את הדיון הקבוע לפני כב' השופט ג'השאן בתא"מ

3022-07-13, לאחר שתביא פס"ד זה לידיעתו.

המזכירות תמציא את פסה"ד לצדדים ותשיב את התמונות המקוריות לידי ב"כ הנתבעים 1 ו-2.

ניתן היום, ה' תמוז תשע"ד, 03 יולי 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>